Confidenţialitate

Șeful Poliției Cluj, Mircea Rus, este vizat de o anchetă DNA | AUDIO

El ar fi făcut presiuni asupra subalternilor pentru a nu-i fi suspendat permisul de conducere și este bănuit de instigare la abuz în serviciu și fals în acte.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Descinderi DNA astăzi, în birourile Inspectoratului de Poliție Județean și Poliției Rutiere Cluj. Este vorba despe o anchetă care îl vizează, între alții, pe șeful IPJ – chestorul Mihai Rus. Potrivit unor surse judiciare, acesta ar fi acuzat de instigare la abuz în serviciu și fals în acte.

Concret, șefului poliției a fost oprit trafic cu viteza de 120 de kilometri la oră și în mod normal ar fi trebuit să aibă permisul suspendat.

Rus ar fi făcut presiuni asupra colegilor de la Rutieră pentru a scăpa de sancțiune. Mai mult decât atât, unii subalterni au falsificat și cel puțin un proces verbal, din care a reieșit, că, de fapt, soția șefului IPJ s-ar fi aflat la volan.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Suedia, acuzată de Comisia de Politică Externă din Senat că nu rezolvă situația familiei Samson deși statul român a făcut solicitări repetate în acest sens | AUDIO