Se închid școlile vineri

Toate unitățile de învățământ preuniversitar din țară vor fi închise vineri din cauza cazurilor de gripă.

Decizia a fost luată de Ministerul Educației, la recomandarea Ministerului Sănătății.

Practic urmează patru zile libere pentru elevi, ținând cont că joi, de Ziua Unirii Principatelor Române, este declarată zi nelucrătoare.

Conform raportărilor INSP, săptămâna 14 – 20 ianuarie 2019 a avut un caracter epidemic, la fel ca și săptămâna anterioară acesteia. Numărul cazurilor de infecții respiratorii acute a crescut din nou cu peste 20% faţă de nivelul așteptat. Conform specialiștilor, dacă şi cea de a 3-a săptămână consecutiv își va menține caracterul epidemic, va fi declarata epidemia de gripa.

Ministerul Sănătății a informat astăzi Ministerul Educației Naționale despre situația privind evoluția infecțiilor gripale şi despre oportunitatea unei măsuri suplimentare de prevenire a îmbolnăvirilor cu gripa, care constă în suspendarea cursurilor in unitatile de invatamant preuniversitar pentru data de 25 ianuarie 2019. Aceasta măsură a fost aprobată printr-un Ordin al ministrului Educației Naționale.

Astfel, ”dat fiind că 24 ianuarie este declarata oficial zi libera, timp de 4 zile copiii vor putea evita expunerea in colectivități”, se arată într-un comunicat al Ministerul Sănătății transmis Europa FM.

Numărul deceselor cauzate de virusul gripal a ajuns la 31 de persoane.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS