Confidenţialitate

Scandalul Hexi Pharma: Controale inopinate la spitalele județene din Craiova și Târgu Mureș

Corpul de Control al premierului desfășoară controale inopinate la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova și la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mures. Verificările vizează modul în care au fost achiziționați dezinfectanții de la Hexi Pharma.

Ambele instituții se află pe lista celor în care s-au descoperit biocide diluate, deci ineficiente.

”Corpul de Control al Primului Ministru desfăşoară, începând de ieri, 16.05.2016, controale inopinate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova şi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Tg.Mureş, în continuarea controalelor care au avut loc săptămâna trecută la mai multe spitale din Bucureşti. Obiectul controlului îl constituie modalitatea în care au fost achiziţionaţi de către aceste două unităţi dezinfectanţi produşi de către Hexi Pharma”, anunță Guvernul într-un comunicat de presă.

Săptămâna trecută au avut loc controale inopinate și la 4 spitale din Bucureşti – Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, Spitalul Clinic de Urgenţă Universitar Bucureşti, Spitalul Clinic de Urgenţă Sf. Ioan şi Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri. Din aceste spitale au fost preluate documente legate de achiziţia de biocide.