Scandal de arbitraj la debutul Cupei Mondiale

Turneul final a inceput cu o decizie controversata de arbitraj – japonezul Yuichi Nishimura a dictat foarte usor un penalty pentru Brazilia, la scorul de 1-1, in minutul 70 al meciului cu Croatia, incheiat 3-1.

Autorul faultului in careu, Dejan Lovren a fost scandalizat de decizia arbitrului: ”Ce pot să spun. Sunt trist, îmi vine să plâng. Toată lumea a văzut ce a fost. Este un scandal pentru FIFA. Am discutat de respect la o reuniune înainte de Cupa Mondială, oamenii de la FIFA ne-au vorbit despre asta şi la final ce se întâmplă? Mai bine i-ar da trofeul Braziliei de acum. Nu înţeleg cum arbitrul a putut fluiera penalti la acea fază. Am revăzut imaginile la vestiare după meci şi toţi ne punem aceeaşi întrebare”, a declarat la final fundasul. El a fost sustinut si de selectionerul Niko Kovaci: ”Dacă acela este penalti, nu mai putem juca fotbal. Putem vorbi de baschet. Este o ruşine. Vorbim de respect, iar noi nu am fost respectaţi. Dacă acesta este modul de a începe o Cupă Mondială, mai bine mergem acasă”.

Croatia a condus dupa un autogol al lui Marcelo in minutul 12 dar Neymar a egalat pana la pauza si tot el a transformat lovitura de la 11 metri.A mai marcat Oscar, in finalul meciului.