Confidenţialitate

Satu Mare: Doi polițiști, reținuți după ce au construit și vândut mai multe locuințe. Actele sunt incompatibile cu funcţia, spun procurorii

Doi agenţi din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare au fost reţinuţi după ce au construit mai multe imobile pe care le-au vândut, obținând astfel profit. Procurorii au stabilit că aceste operaţiuni financiare sunt incompatibile cu funcţia.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare arată că în perioada 2020-2022 cei doi poliţişti au construit în vederea vânzării, în nume personal, mai multe imobile pe raza judeţului Satu Mare.

Astfel, aceștia au obţinut foloase patrimoniale necuvenite, constând în diferenţa dintre suma cu care înstrăinau imobilele şi banii declarați ca fiind valoarea pe care o avea imobilul după construire.

Actele sunt incompatibile cu funcţiile si atribuţiile pe care aceștia le îndeplineau.

De asemenea, polițiștii au administrat, în fapt, societăţi comerciale şi au desfăşurat activităţi în numele acestora.

Au cumpărat materiale de construcţii, au angajat personal și au încheiat contracte cu diferite societăţi având ca obiect comercializarea şi vânzarea de materiale de construcţii în vederea construirii şi vânzării imobilelor.

Totodată, cei doi angajați ai Poliției mai sunt acuzaţi că serviciul de patrulare, în timpul programului de serviciu, au folosit maşinile de poliţie pentru a se deplasa la locuinţele aflate în construcţie, sau la depozite după materiale de construcţii.

În acest caz au fost puse în executare un număr de patru mandate de percheziţie domiciliară, cei doi poliţişti fiind reţinuţi pentru 24 de ore.

Deoarece persoanele în cauză au calitatea de agenţi de poliţie în cadrul IPJ Satu Mare, urmărirea penală a fost efectuată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Satu Mare, cu sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie.

Foto: Andrei Paleu

Citește și: Bancomatul din fața Pavilionului Expozițional din Mamaia, aruncat în aer. Infractorii, suspecți într-un alt jaf, au fost prinși | VIDEO