Confidenţialitate

Cluj: Trei polițiști, anchetați intern pentru că ar fi agresat un bărbat în timpul unei rețineri

Anchetă internă la IPJ Cluj, după ce în spațiul public au apărut mai multe imagini care surprind trei polițiști care agresează un bărbat în momentul reținerii. Unul dintre agenți pare că îl calcă pe cap pe bărbatul încătușat.

Evenimentul a avut loc pe data de 26 noiembrie, transmit polițiștii care spun că au intervenit la un scandal izbucnit la un local de pe strada Republicii din Cluj Napoca.

Un tânăr ar fi devenit recalcitrant, a refuzat să se legitimeze și a fugit din fața localului, mai arată IPJ Cluj.

Polițiștii spun că au fost nevoiți să plece după el și au folosit și forța pentru a-l imobiliza.

Intervenția agenților de poliție a fost filmată de un amator și distribuită în spațiul public. Imaginile îl arată pe tânăr la pământ, în timp ce un agent de poliție pare că îl lovește cu piciorul iar un altul l-ar călca de mai multe ori pe cap.

Din comunicatul de presă al Poliției Cluj rezultă că bărbatul de 20 de ani ar fi căzut la pământ pentru că s-a împiedicat, a fost încătușat după ce s-a folosit forța și a fost sancționat contravențional pentru provocarea de scandal și refuz de legitimare.

După ce a analizat imaginile de amator, conducerea Inspectoratului de Poliție Cluj a decis să facă verificări interne pentru a stabili modul în care a avut loc intervenția polițiștilor.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: India: Șobolanii au mâncat aproape 200 kg de canabis din depozitele poliției. „Este dificil să fereşti drogurile de ei”