Sărbători de Paște cu mai puține incidente față de anii trecuți

Criminalitate mult mai redusă față de ultimii ani în zilele sărbătorilor Pascale. Ministerul de Interne a făcut publice mai multe date adunate în ultimele zile. Un singur caz de omor a fost înregistrat de Paște anul acesta, față de cinci înregistrate anul trecut.
De asemenea, 11 persoane au murit în accidente rutiere petrecute în ultimele zile.

Purtatoarea de cuvânt a MAI, Monica Dajbog: „În aceste zile au fost înregistrate mai puține accidente de circulație. Doar 52, față de 75 în 2015, 72 în 2012 și 82 în 2011. Și numărul persoanelor rănite în accidente este sub media ultimilor ani. Și faptele de tâlhărie sunt sub media ultimilor ani,  scăzând cu 34% față de 2012.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Serviciul de Ambulanță București-Ilfov: peste 1000 de apeluri în prima zi de Paște

Prima zi de Paște a fost mai aglomerată decât o zi normală la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov, însă mai puțin aglomerată față de anii trecuți. Peste o mie de persoane au solicitat ajutor medical după masa de sărbătoare.

Peste 613 apeluri au fost cazuri grave sau foarte grave, potrivit Serviciului de Ambulanță. 278 de apeluri au reprezentat afecțiuni digestive, iar în trei cazuri a fost vorba despre tentative de suicid.

De asemenea, în ziua de Paște echipajele de la ambulanță au fost solicitate să intervină la nouă accidente rutiere în București și Ilfov.

ISU: Intervențiile au scăzut cu 21% față de noaptea de Înviere a anului trecut

Inspectoratul pentru situații de urgență a avut peste 1000 de solicitări în noaptea de Înviere. 52 de incendii și 877 de cazuri în care s-a acordat primul ajutor medical.

Potrivit unui comunicat de presă, ISU a a acționat cu peste 2000 de angajați la evenimentele publice.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS