Confidenţialitate

Salmonella, găsită în carnea de pui din mai multe magazine din țară. Produsele a două mărci populare, retrase de ANPC de la vânzare | AUDIO

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) anunță că a descoperit salmonella în probe luate din mai multe magazine și de la mai mulți producători. Puii au fost retrași de la vânzare și s-au aplicat amenzi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

ANPC anunță că se află în plină campanie de verificare a tuturor produselor din carne de pui aflate la vânzare în magazinele din România.

O primă parte din probele prelevate, până în prezent, arată infestarea cărnii de pui cu două tipuri de salmonella: Infantis și Enteritidis – ambele cu risc pentru sănătatea publică. Cele mai frecvente reacții fiind infecțiile gastrointestinale.

Salmonella a fost descoperită, potrivit ANPC, în carnea de pui vândută în mai multe supermarketuri – Penny din comuna Ștefăneștii de Jos, județul Ilfov, dar și Colentina și Bucureștii Noi, din Sectorul 1 al Capitalei, precum și Metro Băneasa, dar și Lidl Focșani.

Carnea era – potrivit comunicatului ANPC – de la „Hanul Boieresc” și „Coco Rico” – două mărci foarte populare.

Produsele au fost declarate improprii consumului uman, au fost retrase de la consumul uman și vor fi distruse.

Totdată, s-au dat amenzi de peste 45.000 lei.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Franța: Asociațiile din HoReCa se tem că nu vor avea suficienți angajați în restaurante și cafenele pe perioada JO 2024 | AUDIO