Confidenţialitate

Salarii mai mari pentru demnitari de la 1 august după ce Guvernul a ”omis” să mai modifice ordonanța. Premierul Victor Ponta anunță că își donează banii primiți în plus

Premierul Victor Ponta spune că va dona banii primiți în plus de la 1 august – dată de la care indemnizațiile demnitarilor cresc.

Premierul a făcut acest anunț pe Facebook – unde a scris că diferența obținută prin majorarea salarială o va oferi echipei de baschet a clubului Steaua.

Șeful Guvernului spunea că nu este de acord cu această creștere – și a promis că prevederile ordonanței vor fi anulate.

Surpriză – sau nu – Guvernul Ponta a omis, ieri, să opereze această modificare.

Așadar, ordonanța de urgență prin care sunt majjorate doar salariile demnitarilor va intra în vigoare de la 1 august.

Premierul Victor Ponta a scris că va dona diferența de salariu primită prin, cităm, ”faimoasa ordonanță” echipei de baschet Steaua – care anul acesta joacă din nou într-o competiție europeană.

Șeful Guvernului insistă că nu s-a răzgândit în privința ordonanței – deși în ședința de Guvern de ieri actul normativ nu a fost modificat, așa cum însuși premierul cerea. Victor Ponta declara atunci că salariile demnitarilor trebuie să crească odată cu cele ale tuturor bugetarilor.

Acum, premierul scrie că îi sunt total indiferente comentariile și cităm, “demagogia unor consilieri prezidențiali care criticau măsura și acum vor încasa banii cu tupeul deja consacrat”.

Așadar, salariile demnitarilor vor crește de la 1 august, sumele necesare fiind luate în calcul la rectificarea bugetară.

Vor încasa mai mult președintele țării, premierul, președinții Parlamentului dar și miniștrii.

Ordonanța a fost adoptată în perioada în care Vioctor Ponta se afla la operație în Turcia, iar Guvernul era condus interimar de Gabriel Oprea


  Și-au mărit salariile – și cine i-ar putea împiedica?

Și președintele și guvernanții cred că merită să câștige mai bine.

Restul bugetarilor au de așteptat până la 1 ianuarie dacă Guvernul va reuși până atunci să termine noua Lege a salarizării.

Iată ce spuneau mulți demnitari, în frunte cu Victor Ponta – despre creșterea lefurilor doar pentru mai-marii țării.

După ce s-a întors din Turcia, șeful Guvernului a intervenit telefonic într-o emisiune televizată și a avut un ton ferm: a spus că nu este de acord cu ordonanța adoptată de premierul interimar de la acea vreme – Gabriel Oprea:

 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

            La rândul său, Rovana Plumb – ministru al Muncii – a fost prezentă și la ședința în care s-a adoptat ordonanța dar și la cea de marți – în care nu s-a mai discutat modificarea actului normativ:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

            O greșeală – așa cataloga și președintele interimar al PSD – Liviu Dragnea – creșterea salariilor doar pentru demnitari, și nu pentru toți bugetarii:

          

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

            În schimb, președintele Klaus Iohannis susținea că ESTE de acord cu creșterea salariilor.


            Cele mai mari salarii le vor avea preşedintele țării, premierul, șefii Parlamentului, şeful instanței supreme, precum și șefii serviciilor de informații.

Vicepremierul va avea un salariu de 14 mii de lei, iar miniștrii și consilierii prezidențiali, 13 mii de lei.