Confidenţialitate

S-au zgâriat ca să-și impresioneze colegii

A fost finalizată ancheta Inspectoratului Școlar Județean Argeș la școala nr 1 din Curtea de Argeș unde 9 copii au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce s-au zgâriat pe mâini.

Concluzia anchetei este că cei 9 elevi care au pretins că sunt implicați în ‟Balena Albastră‟ au acționat doar din teribilism.

O corespondență de Ana Sorescu:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Inspectoratul Școlar Județean Argeș a încheiat o primă etapă a verificărilor pe care le-a efectuat la scoala nr 1 din Curtea de Argeș de unde a primit  informația că 9 elevi ar fi implicați în jocul cunoscut sub numele de ‟Balena Albastră‟ .

Primele concluzii sunt că elevii s-ar fi zgâriat cu capătul unei ascuțitori doar ca să-și convingă colegii că au încercat jocul respectiv.

Totuși, elevii au primit consiliere psihologică iar ISJ Argeș a făcut un apel ca instituțiile statului, cadrele didactice dar și părinții să ia toate măsurile ca nici măcar astfel de acte de teribilism să nu se mai repete .

În acest sens, ISJ Argeș a anunțat că vor fi făcute ședințe cu părinții în toate școlile din județ în așa fel încât toți părinții să fie informații cu privire la riscurile pe care le prezintă accesarea anumitor site-uri.

Potrivit reprezentanților ISJ Argeș, un incident similar s-a înregistrat și în localitatea Hârsești, unde un elev s-a zgâriat pe braț cu o riglă.

Acțiunea ISJ Argeș s-a desfășurat în paralel cu cea a Inspectoratului de Poliție.