Confidenţialitate

S-a redeschis Zoo Băneasa. Reguli noi pentru vizitatori și angajați | AUDIO

S-a redeschis Grădina Zoologică din Băneasa și sute de bucureșteni, însoțiți de copii, i-au trecut deja pragul.

Spațiile închise, cum sunt cele care adăpostesc reptile, maimuțe și păsări exotice, nu pot fi deocamdată vizitate – a spus, la Agerpres, directoarea Grădinii Zoologice, Anca Oprea:

“Cei care intră și cei care ies din Grădina Zoologică nu se intersectează. Avem garduri de protecție care limitează trecerea dintr-o zonă în cealaltă, avem dezinfectoare instalate la intrare și la ieșire, pentru mâini și pentru tălpi. Numărul de vizitatori este reprezentat de o familie, dacă au doi copii, vă dați seama că ei sunt bine veniți în formula aceasta. Altfel, numărul unui grup de vizitatori este limitat la maximum trei persoane și încercăm să ținem sub control numărul, să avem nu mai mult de 200 de persoane concomitent în Gradina Zoologică”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Pentru că au existat cazuri de transmitere a coronavirusului de la om la animale, au fost luate măsuri suplimentare de protecție pentru cei care îngrijesc viețuitoarele de la ZOO:

“Noi am asigurat pentru personal măști și mănuși e protecție. Se folosesc și viziere. Uniformele lor nu sunt luate acasă. Ele se dezinfectează și se spală în Gradina Zoologică. Ne-am organizat în așa fel încât până la ora 10:00, când deschidem, să se facă distribuția către amplasamentele animalelor a hranei și să se facă și curățenia, astfel încât vizitatorii și personalul angajat să nu se intersecteze”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

La capitolul noutăți, Zoo Băneasa se laudă cu pui de lamă și de alpaca și tocmai au ieșit din ou patru pui de piton, care vor putea fi vizitați, în curând.