Confidenţialitate

Sistemul de navigație al aeronavei Airbus 321, Bergamo – Iași s-a defectat. S-a activat Planul Roșu de Intervenție | VIDEO

UPDATE

A fost o problemă la instrumentul de navigare, instrumentul de zbor, situație anunțată de pilotul avionului cu 20 de minute înainte de a ateriza.După o încercare ratată, pilotul a reușit să aterizeze în condiții foarte bune și să aducă pasagerii teferi la destinație“, a declarat Romeo Vatră, directorul interimar al Aeroportului Internațional Iași.

Niciunul dintre pasagerii aflați la bordul aeronavei nu a necesitat vreo intervenție medicală. Compania Wizz Air asigură legătura dintre Iași și alte 19 orașe din întreaga lume iar până acum nu au fost raportate astfel de incidente.

Știrea inițială

Începând cu Ora 13.13 s-a activat Planul roșu de intervenție, după ce aeronava Airbus 321, Bergamo – Iași, cu 107 pasageri la bord, a anunțat că nu poate ateriza deoarece sistemul de navigație s-a stricat.
Pentru asigurarea intervenției au fost deplasate la Aeroportul Internațional Iași 22 autospeciale de intervenție cu 44 subofiteri și 6 ofițeri.

Au fost semnalate probleme la aparatura de navigație de la bord.

Conform ISU Iași, în cele din urmă avionul a aterizat în siguranță, iar pasagerii vor fi evaluați medical.