Confidenţialitate

Rubrică nouă la Piața Obor: Cum să îngrijim plantele | AUDIO

Colega noastră, Claudia Pascu are o pasiune nobilă și ni se alătură de sâmbătă cu o rubrică ce se adresează pasionaților de plante sau grădinarit.
Claudia s-a așezat la taraba noastră și ne-a vorbit despre regina florilor de toamnă: crizantema!
În această perioadă, crizantemele sunt extrem de populare. Decorează balcoanele și grădinile cu tufe colorate uimitor: de la alb, mov pal, liliachiu, până la galben, roșu sau ruginiu! Sunt atât de frumoase, încât este aproape imposibil să nu ne vrăjească.
Dar pentru a radia atâta frumusețe în jurul lor, au nevoie de atenție: atunci când le cumpărăm, trebuie să alegem exemplare sănătoase: fără frunze galbene sau boboci ofiliți; apoi trebuie să le schimbăm ghiveciul cu unul mai mare, cu un sol fertil și drenaj bun. De asemenea, e bine ca în momentul transplantării să rupem din mănunchiul de rădăcini care s-a format la bază, pentru a stimula o bună înrădăcinare în vasul cel nou.
Crizantemele nu sunt plante pentru interiorul casei, ele au nevoie de curenți de aer; un mediu cu aer stagnant implică apariția dăunătorilor și pierderea plantei. E recomandat să le amplasăm pe pervazul exterior, pe balcon sau în grădină.
Și ne mai dorim doar o toamnă lungă și plină de culoare în care să ne bucurăm de atâta frumusețe!
Până data viitoare, îngrijiți-vă plantele!

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.