Confidenţialitate

Piața Obor: Cum să ai Crăciunica plină de flori în timpul sărbătorilor I AUDIO

Intrăm în linie dreaptă cu pregătirile de Crăciun. Planuri de petrecere, curățenii generale, cumpărături, împodobirea casei. În toată această frenezie, nu uităm nici de plante.

 Crăciunica sau Cactusul Crăciunului este planta sărbătorilor de iarnă. Adevărata ei magie vine în momentul în care înflorește. Claudia ne spune cum s-o îngrijim:

“Florile Crăciunicăi sunt spectaculoase, exotice, alcătuite din coronițe de petale răsucite, dispuse pe 2-3 niveluri, în funcție de specie. Prezintă o varietate mare de culori și nuanțe: de la alb, roz, purpuriu… până la portocaliu și galben.

Întotdeauna, atunci când cumperi o Crăciunică nouă, este important să alegi o plantă sănătoasă, gata să înflorească de sărbători. Adică să aibă mugurii vizibili. Dacă o cumperi înainte de luna octombrie, atunci alege o plantă care nu are muguri sau flori.  

Principalele probleme ale plantei sunt legate de lumină, drenaj și atacul unor ciuperci.

Cu alte cuvinte, Crăciunica preferă un climat umed, nu unul uscat; de aceea este important să o uzi mai des decât ai face-o cu majoritatea plantelor suculente, dar  având totuși grijă că udarea excesivă duce la putrezirea rădăcinilor.  Cactușii de Crăciun au nevoie de mult mai puțină apă în faza de repaus. În ceea ce privește substratul, îi priește bine pământul de grădină, bogat în hummus, amestecat cu nisip în părți egale.  Crăciunica trebuie amplasată într-o zona luminoasă, ferită însă de razele directe ale soarelui. Poți așeza planta pe pervazul unei ferestre sau într-o bibliotecă, pentru a-i pune în valoare florile colorate. Temperatura optimă de creștere este între 16 si 25 de grade C. Evită mutarea plantei sau schimbările bruște de temperatură atunci când se apropie înflorirea. Din această cauză planta se mai numeste popular și “Nu-ma-muta”.

Începând de primăvara până toamna, acest cactus trebuie fertilizat cu un îngrășământ de calitate, pentru a-i asigura o creștere spectaculoasă și o înflorire abundentă la începutul iernii”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.