Confidenţialitate

România vrea să atragă producători mari de semiconductori, componente esențiale în fabricarea de telefoane, laptopuri și mașini

În contexul crizei actuale care a dus la blocarea sau întârzierea mai multor segmente economice, cum sunt fabricile de automobile, România plănuiește să atragă producători mari de semiconductori.

Criza de semiconductori, componente esențiale în fabricarea de telefoane, laptopuri și mașini, se adâncește. Multe din aceste produse sunt importante din China, afectată încă de restricții anti-Covid.

Totodată, materii prime esențiale pentru fabricarea lor nu mai ies din Ucraina, afectată de război.

Astfel, Comisia Europeană caută soluții pentru a acoperi necesarul de semiconductori în blocul comunitar, iar România vrea să atragă mari productori de semiconductori la noi în țară, a spus Ministrul Economiei, Florin Spătaru, în cadrul conferinței „România şi industriile de vârf”:

„Avem discuții în identificarea și atragerea unor jucători mari de producători de semiconductori în România pentru acoperirea unor necesități la nivel european și pentru acoperirea unor necesități la nivelul economiei romînești.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ford și Dacia se confruntă cu o astfel de criză. Recent, compania americană a decis ca cei aproximativ 6.000 de angajați ai fabricii Ford din Craiova să intre în șomaj tehnic până pe 24 mai. La uzina Dacia de la Mioveni, anul trecut, producția a fost oprită câteva zile în mai multe luni.

Foto: Shutterstock