România #puneinima de Giving Tuesday, pe 27 noiembrie

Pe 27 noiembrie, România este îndemnată să pună inimă de GivingTuesday – ziua internațională a faptelor bune.

Câțiva dintre ambsadorii GivingTuesday în România oferă un bun exemplu de implicare marți. Ilinca Marcu strânge fonduri pentru o casă de bătrâni, Daniel Mereuță împreună cu alți colegi face teme cu copiii din medii defavorizate, Andreea Cobzaru-Mag donează sânge și își convinge și colegii să facă acest mic dar important gest pentru sănătate.

Cum poți #puneinimă pe 27 noiembrie, de Giving Tuesday?

Marți, 27 noiembrie, România sărbătorește ziua internațională a faptelor bune. Alături de alte peste 50 de țări și în total 100 de state și teritorii, România marchează pentru al doilea an consecutiv Giving Tuesday – o zi pentru a dărui.

Organizații non-profit, instituții, companii și persoane fac gesturi de generozitate pentru a îmbunătăți viața comunităților și implicit a lor.

Asociația Envision – promoter al zilei în România – invită românii să ia parte la fenomenul global numit GivingTuesday.

Giving Tuesday pune în valoare generozitatea oamenilor și potențialul social media, creând un context care aduce împreună ONG-uri, instituții publice, companii și oameni de bine pentru a încuraja implicarea în comunitate.

Organizatorii inițiativelor sunt invitați să înscrie acțiunea lor pe www.givingtuesday.ro și să folosească #puneinimă și @GivingTuesdayRo în comunicare pentru a facilita crearea unei hărți a implicării românilor de ziua faptelor bune.

Inițiată în 2012 în New York, mișcarea Giving Tuesday a devenit rapid un evenimente internațional. În 2017, doar în SUA, s-au strâns peste 300$ milioane în donații în bani. Deși un vârf al donațiilor în bani, ziua de Giving Tuesday este, în general, despre a dărui: timp, resurse (bani, produse, consultanță) și voce. Ziua faptelor bune a venit ca o urmare (firească) la Black Friday și Cyber Monday și se sărbătorește în ultima marți din noiembrie. Anul trecut, România s-a alăturat oficial mișcării internaționale, Asociația Envision fiind reprezentantul local.

Deși este un vârf al donațiilor în bani, ziua de Giving Tuesday este mai mult despre a dărui, după cum explică, la Europa FM, Gabriel Solomon, care face parte din echipa Envision – cea care dă tonul în România mișcării internaționale Giving Tuesday.

Unul dintre ambasadorii din acest an este jurnalista Andreea Vasile, care oferă un exemplu simplu de implicare eficientă în GivingTuesday. Andreea strânge hrană pentru 40 de animale și bani pentru a-i ajuta pe cei doi oameni cu suflet mare care au ales să-și vândă tot ceea ce aveau la oraș și să se mute lângă Sibiu pentru a ajuta animalele rămase fără un stăpân.

Cine promovează Giving Tuesday în România

Asociația Envision, organizație neguvernamentală înființată în 2012, creează punți de legătură între dorința oamenilor de a ajuta și posibilitatea de a o face.

Prin dezvoltarea unor instrumente precum galantom.ro, Envision își propune să contribuie la creșterea gradului de implicare socială și susținerea dezvoltării sectorului neguvernamental din România.

Din 2017 organizația este reprezentantul local al Giving Tuesday, o mișcare globală care încurajează implicarea socială și faptele bune, punând în valoare generozitatea oamenilor și puterea de comunicare a social media.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS