#GivingTuesday, maratonul faptelor bune, este organizat pentru al doilea an consecutiv și în România – VIDEO

România se alătură, pentru al doilea an consecutiv, mișcării internaționale Giving Tuesday și sărbătorește pe 27 noiembrie, alături de zeci de țări, ziua mondială a faptelor bune. GivingTuesday este o mișcare internațională care pornit în New York în 2012 ca o urmare la Black Friday și Cyber Monday.

Se sărbătorește în ultima marți din noiembrie. Giving Tuesday se sărbătorește azi în 150 de teritorii din care 50 de țări. Anul trecut, s-au strâns peste 300 de milioane de dolari doar în donații în bani, la care se adaugă și un număr foarte mare de fapte bune care nu pot fi cuantificate financiar.

Deși este un vârf al donațiilor în bani, ziua de Giving Tuesday este mai mult despre a dărui, după cum explică, la Europa FM, Gabriel Solomon, care face parte din echipa Envision – cea care dă tonul în România mișcării internaționale Giving Tuesday.

Unul dintre ambasadorii din acest an este jurnalista Andreea Vasile, care oferă un exemplu simplu de implicare eficientă în GivingTuesday. Andreea strânge hrană pentru 40 de animale și bani pentru a-i ajuta pe cei doi oameni cu suflet mare care au ales să-și vândă tot ceea ce aveau la oraș și să se mute lângă Sibiu pentru a ajuta animalele rămase fără un stăpân.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS