Confidenţialitate

România, printre țările care au trimis echipaje în Franța pentru a ajuta la stingerea incendilor. Peste 10.000 de pompieri au fost mobilizați | AUDIO

România, dar și Germania, Polonia, Grecia și Austria trimit pompieri în Franța pentru a ajuta la stingerea incendiilor. Președintele Emmanuel Macron a anunțat astăzi că peste 10.000 de pompieri și alți salvatori au fost mobilizați pentru a limita dezastrul ecologic din sud vestul țării. Potrivit France 24, 10.000 de persoane au fost deja evacuate din zonele afectate de incendii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a mulțumit statelor care trimit pompieri și le-a cerut celor care se află aproape de incendii să se salveze întâi pe ei și apoi bunurile pentru că ele pot fi refăcute.

Aproape 7.000 de hectare de pădure de pin au ars de marți în sud-vestul Franței. Sunt 8 focare active.

Fumul împrăștiat a dus la închiderea autostrăzii A63 către Spania, între Bordeaux și Bayonne, relatează postul France 24.

Premierul Franței, Elisabeth Borne, va merge la sud de Bordeaux pentru a discuta cu autoritățile care încearcă să gestioneze dezastrul. În zonă, solul și vegetația sunt extraordinar de uscate.

De altfel, Franța s-a confruntat în iulie cu cea mai mare secetă din ultimii 70 de ani. Temperaturile pot ajunge în zonă la 40 de grade Celsius.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Grecia: Puternic incendiu forestier pe insula Thassos