Confidenţialitate

Incendiul masiv de la terminalul petrolier din Cuba, soldat cu moartea unui pompier și mai mulți răniți | VIDEO

Un incendiu la cea mai mare instalație de depozitare a petrolului din Cuba a provocat moartea a cel puțin unui pompier, rănirea mai multor persoane și evacuarea câtorva mii. În plus, incendiul care arde de vineri, amenință să crească și mai mult factura importurilor de combustibil pentru această națiune insulară afectată de sărăcie, care se bazează pe petrolul străin pentru orice, de la transporturi la sistemul de energie electrică.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Oficialii cubanezi ar putea fi forțați să recurgă la costisitoarele depozite plutitoare pentru petrol pentru a face față importurilor menite să atenueze penuria acută de combustibil, scrie Reuters.

Cuba se bazează pe terminalul Matanzas de 2,4 milioane de barili, situat la aproximativ 130 de kilometri de Havana, pentru majoritatea importurilor și pentru depozitarea de țiței și combustibil.

De asemenea, acesta servește drept centru de distribuție către centralele electrice și rafinăriile locale.

Vineri, unul din cele opt rezervoare cu petrol de la Matanzas a fost lovit de un fulger și a luat foc. Incendiul s-a extins și a cuprins un al treilea rezervor, iar un al patrulea este în pericol. Pompierii din trei țări încearcă să controleze incendiul.

Anterior, guvernul cubanez intensificase importurile, inclusiv din Rusia, pentru a atenua penuria care a dus la cozi uriașe în benzinării și la raționalizarea energiei. Șeful statului s-a plâns de prețurile insuportabile ale carburanților.

În acest context, Cuba se va confrunta acum și cu majorări de costuri logistice în urma dezastrului de la Matanzas, mai scrie agenția Reuters.

 

Sursa foto: Twitter / TPYXA ⚡ Middle East

Citește și: VIDEO: Mai multe explozii puternice s-au auzit în apropierea unei baze militare aeriene rusești din Crimeea