România, pe ultimul loc în UE la siguranța rutieră

România este pe ultimul loc în Uniunea Europeană la siguranța rutieră: cu 96 de decese la un milion de locuitori, avem cea mai mare rată a mortalității în urma accidentelor rutiere.

Cele mai sigure drumuri sunt în Suedia, cu 22 de decese la un milion de locuitori, și Irlanda, cu 29 de decese, anunță Comisia Europeană.

Pentru următorul deceniu 2021-2030, politica de siguranță rutieră are stabilit ca obiectiv reducerea cu 50% atât a numărului de decese, cât si, pentru prima dată, a numărului de vătămări grave.

Cu o medie de 51 de morți la un milion de locuitori, Europa rămâne, de departe, cea mai sigură regiune din lume în materie de siguranță rutieră.

Comisia Europeană estimează că aproape 23.000 de oameni au murit în accidente rutiere anul trecut pe drumurile din Uniune, cu aproximativ 7.000 de decese mai puțin decât în 2010 – o scădere de 23%.

România, cu 96 de decese, Bulgaria cu 89 și Polonia cu 77 au înregistrat anul trecut cele mai mai rate de mortalitate.

Scaderi ale numarului de accidente mortale în 2019 au inregistrat Croația, Finlanda, Franța, Germania, Luxemburg, Grecia, Spania, Portugalia, Irlanda, cele trei țări baltice și Suedia.

Cu toate acestea, progresele au încetinit în majoritatea țărilor. Astfel că obiectivul Uniunii de a reduce la jumătate numărul deceselor cauzate de accidente rutiere între 2010 și sfârșitul anului 2020 nu va fi atins.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS