Confidenţialitate

România nu știe ce vrea de la Poliție, spune sociologul Barbu Mateescu: „Fie este prea dură, fie este prea blândă și nu este respectată” | AUDIO

România trebuie să găsească un echilibru privind Poliția Română și cum acționează în teren, spune socioliogul Barbu Mateescu. În spațiul public, au apărut mai multe critici la adresa polițiștilor care au intervenit miercuri seară în cazul bărbatului care a fugit de autorități.

România trece repede dintr-o extremă în alta când vine vorba de percepția asupra oamenilor legii, explică sociolul Barbu Mateescu:

„Fie este prea dură, fie este prea blândă și nu este respectată. Am senzația că România trece prea repede dintr-o extremă în alta. Vorbim uneori motivat despre faptul că Poliția nu se comportă destul de dur cu cei care nu respectă legea și găsim după aceea și cazuri în care Poliția se comportă excesiv. Este ca și cum România își găsește găsește un pic glasul, își drege glasul încercând să înțeleagă de vrea de la poliție și care este rolul pe care i-l alocă în societate.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sociologul Barbu Mateescu susține că un factor important în percepția populației privind poliția este și cine ocupă funcția de ministru de Interne:

„Dacă vă uitați la lista miniștrilor din ultimii să zic 20 de ani, sunt oameni care au fost alocați acolo să facă ceva pentru clasa politică din poziția de miniștri de Interne. Nu-s oameni care să înțeleagă foarte bine domeniul sau să fie pasionați, gândiți-vă că un om de exemplu dacă-l pui ministru al Sănătății trebuie să fie un om care să fie interesat de sănătate sau să fie un om care să fi făcut performanță în mediul privat, să fi făcut cercetare pe tema sănătății.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Shutterstock

Citește și: Video: Șoferul care a fugit de mai multe echipaje de poliție, prins după 11 ore de căutări. A mers acasă și s-a filmat în cadă, amuzat de cele petrecute