România intră, de luni, în a treia etapă de relaxare a restricțiilor | AUDIO

Luni, începe cea de-a treia etapă de relaxare a restricțiilor impuse de autorități pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

Mai multe activităţi vor fi reluate, între care cea a centrelor de tratament balnear.

Se deschid mall-urile, piscinele exterioare și sălile de fitness, cu obligativitatea respectării unor măsuri stabilite de Ministerul Sănătăţii. Prezența la acestea din urmă trebuie comunicată în prealabil.

Se reia traficul aerian spre şi dinspre Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croaţia, Confederaţia Elveţiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia şi Ungaria, țări cu un număr redus de îmbolnăviri. Lista se va actualiza săptămânal.

Persoanele care vin din aceste state nu mai sunt obligate să stea timp de 14 zile în izolare la domiciliu sau în carantină.

Așteptată de părinți, redeschiderea creşelor, grădiniţelor şi a after-school-urilor așteaptă, deocamdată, publicarea normelor privind desfășurarea activităţilor în siguranţă.

De luni, crește la 6 numărul de persoane care nu locuiesc împreună şi care pot participa la activităţi recreative şi sportive desfăşurate în aer liber.

Evenimentele private în spaţii închise se pot organiza cu participarea a celu mult 20 persoane, în timp ce evenimentele private în spaţii deschise se pot desfășura cu participarea a cel mult 50 persoane.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Ioana Brustur Căpitanu

Guvernul condus de liberalul Ludovic Orban va propune prelungirea stării de alertă pentru 30 de zile.

Opoziția social-democrată a anunțat, duminică, că nu va accepta ca măsura să se întindă pe mult 15 zile.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS