Confidenţialitate

România în Direct: Neliniște și haos la începerea școlii. Cum începe școala copilul tău? | VIDEO

Ministerul Sănătății a publicat ratele de infectare în fiecare localitate din România astfel încât școlile să poată hotărî cum va începe noul an școlar.

Sunt prevăzute ratele pentru cele trei scenarii, verde, galben și roșu, în funcție de numărul de infectări la mia de locuitori, în ultimele 14 zile. Există deja și mai multe norme sanitare care trebuie respectate în fiecare situație.

Guvernul României a descentralizat decizia, astfel încât fiecare școală, alături de autoritățile locale, va hotărî cum procedează în perioada viitoare.

Chiar dacă în cele mai multe localități scenariul este verde, asta nu înseamnă că școala va începe fizic. Asta pentru că multe dintre școli nu pot asigura normele sanitare cerute. Iar în alte părți, unde scenariul este galben, multe școli constată că nu pot ține orele online.

Decizia aceasta complicată stârnește neliniștea părinților, dar și nemulțumirile profesorilor care se plâng că trebuie să fie mai atenți la proceduri decât la predare.

De altfel, în majoritate școlilor au avut loc lungi ședințe în care s-au stabilit normele de urmat pentru fiecare profesor. La fel, însă, numeroși părinți se plâng că nu știu nici până acum ce urmează pentru copiii lor.

Iar toată lumea este nemulțumită de autoritățile locale și de guvern care nu au descâlcit această situație sau nu au dat toate resursele necesare.

Cum va începe școala copilului tău? Ce te-a anunțat școala până acum? Ce știi și cum vei hotărî pentru ai tăi? De la cine aștepți să descâlcească această situație: de la școală, de la primărie sau de la guvern? Care crezi că este soluția cea mai bună pentru locul în care te afli?