Confidenţialitate

România în Direct: Marea relaxare a restricțiilor epidemice. Ce efecte va avea în România? Ce restricții ți se aplică în străinătate? | VIDEO

Autoritățile vor relaxa restricțiile impuse de pandemie în preajma Crăciunului. Astfel sunt eliminate interdicțiile de circulație noaptea și se prelungește programul magazinelor până la ora 22. Masca nu va mai fi obligatorie în spațiile publice care nu sunt aglomerate, iar la mall-uri se va putea intra și cu teste antigen.

Măsurile au fost propuse de Comitetul Național pentru Situații de Urgență și marchează o scădere a numărului de infectări în România. Noul guvern a anunțat deja că certificatul verde va fi o măsură introdusă doar în în vârful valurilor epidemice.

În mai multe țări europene, valul al cincilea al pandemiei este în plină desfășurare și deja au fost propuse restricții mai dure, inclusiv vaccinare obligatorie. Vestea bună este că primele date arată că noua tulpină, Omicron, nu este mai periculoasă decât Delta și că vaccinurile încă au efecte, dar cu o eficacitate mai redusă.