Confidenţialitate

România în Direct: Evaluarea Națională și evaluarea profesorilor. Ce vă deranjează și ce vă place la profesorii copiilor voștri? | VIDEO

Astăzi a început Evaluarea Națională, examenul prin care elevii de clasa a VIII-a află liceele la care vor merge mai departe.

Evaluarea Națională are probe la română și la matematică și la ea participă peste 130.000 de copii de clasa a VIII-a. Este al doilea an în care examenul este dat după ce o parte din cursuri au fost online.

Pe de altă parte este primul an școlar în care Ministerul Educației introduce și o evaluare a profesorilor care va fi făcută de elevii de liceu și de gimnaziu. Adică aceștia au posibilitatea de a completa un formular în care spun ce cred despre profesorul respectiv. Întrebările urmăresc siguranța în clasă, dacă elevii consideră că profesorul este un model de urmat, care este atmosfera la ore sau dacă profesorul are și abilități de a lucra cu tehnologia modernă.

Evaluarea are ca scop declarat îmbunătățirea calității actului de predare. Dar ea poate scoate la lumină și comportamente despre care inspectoratele sau directorii nu știau până în acest punct. Evaluarea a stârnit și reacții negative pe forumurile profesorilor, multe referindu-se la capacitatea elevilor de a ști nivelul la care se predă.

Este corectă evaluarea profesorilor de către elevi? Ce rezultate credeți că va avea? Voi cum îi evaluați pe profesorii copiilor voștri? Ce vă deranjează cel mai tare la ei? Și ce este de lăudat la profesorii din România?