România în Direct, cu Cătălin Striblea: Demisia ministrului sănătății, lașitate sau avertisment? – VIDEO

În această dimineață ministrul sănătății, Victor Costche și-a dat demisia din funcție. Demisia vine în mijlocul epidemiei de coronavirus și după ce mai multe spitale au căzut, angajații lor fiind infectați cu noul virus.

Fostul ministru a pornit în această criză cu o pregătire aproape de zero, dar în ultimele zile de mandat a reușit să facă mai multe contracte care să aducă materiale sanitare în România.

Demisia lui Victor Costache vine la câteva ore după ce anunțase că întreaga populație a Bucureștiului va fi testată pentru coronavirus. Anunțul a stârnit reacții și semne de întrebare, mai ales că sunt zone mult mai afectate.

Premierul Orban nu a spus care sunt motivele demisiei lui Victor Costache, dar a dat de înțeles că nu se va aplica ideea domnlui Costache, ci soluția selectivă propusă de OMS.

Cum apreciați gestul lui Victor Costache? Îi înțelegeți argumentele? Credeți că e vorba și de un conflict între politicieni și specialiști? Ce spune asta despre cei care ne conduc? Ce așteptați rapid de la noua conducere a ministerului?