EXCLUSIV: România de Ziua Europei – Funcționarii români au salarii mici și sunt suprasolicitați, spune Angela Filote, șefa Reprezentanței Comisiei Europene

Comisia Europeană va publica săptămâna viitoare noi recomandari pentru România, iar printre ele se află reformarea administrației publice, declară Angela Filote, șefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Invitată la Interviurile Europa FM, Angela Filote a explicat că funcționarii români au salarii mici și sunt suprasolicitați.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Pe de altă parte, ambasadorul Uniunii Europene în România spune că țara noastră trebuie să se ocupe mai mult de crearea unui mediu de afaceri stabil dar și de condiții de muncă pentru tineri.
Cât privește lupta anticorupție, șefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, spune că actualele legi sunt bune, iar modificarea lor poate face mai mult rău decât bine.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

La 8 ani de la integrarea în Uniunea Europeană, România se află în imposibilitatea de accesa următoarele fonduri europene disponibile pentru infrastructură.
Unul dintre motive este nefinalizarea de către Ministerul Transporturilor a Master Planului General de Transport, document care prevede ce drumuri, căi ferate și porturi vor fi construite sau refăcute.
Angela Filote spune că în aceste condiții, încheierea unui acord politic ar fi util.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Schengen, un vis îndepărtat

 

România poate asigura securitatea granițelor externe ale Uniunii Europene fără probleme, dar discuțiile politice privind aderarea noastră, în acest an, la Schengen, nu sunt finalizate și se poartă încă în spatele ușilor închise, spune Angela Filote.

La Interviurile Europa FM, Angela Filote a explicat că odată ce România ar intra în Schengen, Uniunea Europeană ar avea mai multe resurse pentru granițele externe, luate cu asalt de emigranții din Africa și Orientul Mijlociu.
Angela Filote susține că nu doar țările din Mediterana sunt presate de emigranți, ci și România.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Italia este cel mai mult afectată de valul uriaș de emigranți care traversează Marea Mediterană, apoi Spania și Grecia. Peste 35 de mii de oameni au ajuns în aceste țări în ultimele luni, iar alte mii au murit pe mare până să ajungă pe țărmurile Uniunii Europene.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS