Confidenţialitate

MAE: Dispariția celor două românce în urma incendiului din Valencia nu a fost confirmată oficial de autoritățile spaniole | AUDIO

Situația celor două românce date dispărute in incendiul din Valencia rămâne neclară. Potrivit Ministerului Român de Externe (MAE), disparția acestora nu a fost confirmată oficial de autoritățile spaniole.

Precizările vin după ce, administratorul blocului din Valencia, tot o româncă, a declarat pentru presă că, printre persoanele dispărute, s-ar afla si două conaționale: mamă și fiică.

Radu Filip, purtătorul de cuvânt al MAE: „Ministerul Afacerilor Externe precizează că, până în acest moment, autoritățile locale nu au confirmat existența unor cetățeni români printre persoanele dispărute”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Reprezentanții oficiului consular au întreprins în regim de urgență demersuri pe lângă autoritățile spaniole competente, în vederea verificării informațiilor cu privire la dispariția a 2 cetățeni români. Ministerul Afacerilor Externe precizează că, până în acest moment, autoritățile locale nu au confirmat existența unor cetățeni români printre persoanele dispărute”, a declarat Radu Filip, purtătorul de cuvânt al MAE.

 

Între timp, o altă familie de români care locuia în blocul mistuit de flăcări, a depus o cerere de eliberare a unor noi documente de identitate, întrucât toate actele lor au ars in incendiu.

Amintim, un incendiu de proporţii a cuprins săptămâna trecută o clădire de 14 etaje din din Valencia. Potrivit unui bilanţ încă provizoriu, zece persoane au murit şi până la 15 ar fi dispărute.

Sursa foto: X / Policia Nacional

Citește și: Spania: Incendiu masiv la un bloc de locuințe din Valencia. Cel puțin 10 persoane au decedat | VIDEO