Confidenţialitate

Spania: Incendiu masiv la un bloc de locuințe din Valencia. Cel puțin 10 persoane au decedat | VIDEO

În Valencia, Spania, un incendiu masiv a ucis cel puțin 10 persoane într-un bloc rezidențial înalt. Alte 14 persoane au fost rănite și 19 persoane sunt date dispărute, potrivit BBC. Din primele informatii focul s-ar fi propagat rapid din cauza materialului folosit pentru izolarea clădirii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Incendiul a cuprins un bloc cu 14 etaje, cu peste 130 de apartamente, din cartierul Campanar și s-a extins și la o clădire alăturată.

Pompierii au recuperat oameni din balcoane cu ajutorul autospecialor de salvare la inaltime, incurajati de cei care reușiseră să se autoevacueze.

Un locatar al blocului a declarat pentru un post de televizune local că flăcările s-au propagate in doar 10 minute după ce incendiul a început la etajul al patrulea.

Clădirea fusese inspectată anterior, a spus vicepreședintele Colegiului Inginerilor Tehnici Industriali din Valencia pentru agentia de presă Efe. Acesta a susținut că exteriorul său avea un material poliuretan, care nu mai este utilizat pe scară largă din cauza temerilor legate de inflamabilitate.

Imaginie de pe rețelele sociale arată cum spre dimineața din bloc mai rămaseseră doar ziduri goale înnegrite de foc. Oamenii au fost îndemnați să stea departe de zonă.

Prim-ministrul Spaniei, Pedro Sanchez, a scris pe rețeaua X că este îndurerat de incendiul teribil din Valencia.

Sursa foto: X / Policia Nacional

Citește și: Germania: 5 studenți, răniți în urma unui atac cu un cuțit într-o școală | VIDEO