Rochia creată de un designer român, purtată de Miss World 2015 la încoronare, va ajunge la Bistrița – VIDEO

Rochia albastră tip sirenă, cu paiete și cristale, pe care câștigătoarea Miss World 2015, Mireia Lalaguna, a purtat-o la încoronarea ce a avut loc în decembrie anul trecut, în cadrul galei organizate în China, va ajunge la Bistrița săptămâna viitoare, împreună cu designerul său Tina Olari, scrie Agerpres.

Tina Olari, originară din Bistriţa şi stabilită la Barcelona, care a fost designer oficial al reprezentantei Spaniei în concursul Miss World, va participa, pe 24 martie, la evenimentul Atipic Beauty, destinat persoanelor cu handicap, modelele aflate în scaun cu rotile urmând să defileze în creațiile sale și ale altor designeri.

Rochia este realizată din broderie cu fir argintiu, bogată în paiete și cristale, iar mânecile sunt create dintr-un tul de mătase „invizibil”, peste care s-a aplicat broderie cu mărgele și cristale.

Creația purtată de Miss World 2015 va deveni, la sfârșitul anului, piesă de muzeu.

„Rochia va intra, la finalul anului, într-un muzeu în Barcelona, ca donație din partea mea. Atunci Mireia va purta încă o dată rochia câștigătoare — unica persoană care are dreptul să poarte această rochie—, și apoi va rămâne în istorie, iar eu voi fi încântată pentru totdeauna că un muzeu deține o creație semnată de mine”, a declarat Tina Olari.

Pentru evenimentul Atipic Beauty de la Bistrița, Tina Olari va fi prezentă cu alte zece creații ale sale, pe care le vor purta modelele și prezentatoarele și, bineînțeles, ea însăși.