Confidenţialitate

Robinetele, mai periculoase decât WC-urile

Cercetătorii britanici de la Centrul de Igienă au făcut un studiu care mai arată că aproximativ 80% din cârpele folosite pentru ştergerea suprafeţelor din bucătărie conţin diverse culturi de bacterii foarte periculoase.

Testele arată că o treime din totalul robinetelor de bucătărie din locuinţele analizate sunt acoperite cu bacterii periculoase, comparativ cu doar 15% din totalul butoanelor de acţionare a apei din toaletă.

E vorba de stafilococul auriu, care poate să provoace diverse maladii grave, precum pneumonia.

Tot pe robinet se găseşte şi o bacterie din flora microbiană intestinală.

Cele mai multe bacterii sunt transportate de mâinile utilizatorilor, ajungând pe robinetele de baie şi, de acolo, răspândindu-se prin contact direct.

În mod asemănător, bacteriile nocive precum Salmonella se pot răspândi în bucătărie cu ajutorul cârpelor utilizate la curăţenie.

Alte obiecte în care bacteriile se înmulţesc cu rapiditate sunt carucioarele şi scaunele auto pentru bebeluşi, cântarele de bucătărie, telecomenzile pentru televizor şi telefoanele.

În mod surprinzător, uşile toaletelor erau extrem de curate în 75% din totalul locuinţelor analizate.

Studiul a fost realizat prin analiză datelor colectate din 20 de case din Marea Britanie, Australia, Germania, India, Malaysia, Arabia Saudita, Africa de Sud şi Statele Unite ale Americii.