RISE: În noaptea OUG13, pe WhatsApp, liderii PSD au cerut ”un miting pentru apărarea României”

RISE Project publică astăzi un amplu articol intitulat DRAGNEA – PARTIDUL NEVĂZUT în care sunt prezentate afacerile mai multor firme către care s-ar îndrepta fonduri în cadrul unei scheme presupus coordonate de Liviu Dragnea.

Pe lângă numele mai multor oameni de afaceri apropiați politicienilor și sumele încasate de aceștia, RISE Project publică și imagini care ar conține conversațiile purtate pe liderii PSD în perioada protestelor împotriva Ordonanței 13.

Imaginile prezentate de RISE Project ar fi capturile de ecran ale unor conversații purtate de liderii PSD, prin aplicația de mesagerie WhatsApp, după izbucnirea protestelor față de celebra Ordonanță de Urgență 13, dată de guvernul PSD, la ceas de seară.
Potrivit RISE Project, grupul de WhatsApp este alcătuit din peste douăzeci de fruntași PSD: demnitari, miniștri, foști și actuali, deputați și senatori.
Grupul s-ar intitula COMUNICATORI PSD, iar persoana care a făcut capturile de ecran, conform imaginilor, a memorat în agendă numărul lui Liviu Dragnea folosind doar inițialele acestuia. În schimb nu are în agendă numerele lui Codrin Ștefănescu, Liviu Pleșoianu sau al Rovanei Plumb.
Secretar general PSD, Codrin Ștefănescu, se declară revoltat că în PSD există trădători:

„Am purtat conversații, nu e că nu purtăm conversații între noi… Chiar dacă lucrurile astea sunt reale, nici măcar nu apare nimic atât de special, de fabuls și de groaznic pentru a ne înfiera, așa, ca partid. Esențial că astfel de mici trădări, mici scăpări, vin din partea unor oameni care sunt pe lângă noi. Singurul lucru care mă afectează și pe mine și pe ceilalalți colegi, că în momente din astea foarte dure și la limită, avem printre noi oameni care se poziționează de partea adversarului și care spionează, care vând. Există o persoană cel puțin, pot să fie și mai multe, care se ocupă cu așa ceva. Important este să identificăm astfel de oameni, pentru că suferim cu toții.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Despre mesajele transmise pe grupul de comunicare Whatsapp de liderii PSD – prin care toți își arătau susținerea pentru organizarea unei contra-manifestații – Codrin Ștefănescu spune că nu e niciun secret: deși liderii județeni erau gata să trimită zeci de mii de oameni în București, mitingul de amploare a fost blocat de Liviu Dragnea.

Nu e niciun secret. Noi toți am cerut miting, nu contramanif… deci miting de susținere, atunci, cu ordonanța 13, pentru că erau presiuni imense din partea electoratului nostru. Și asta ne informau președinții de județe care erau informați de primarii care erau presați de oamenii care îi votaseră… La care se anticipa că vor participa în jur un milion de oameni. Poziția mea este oficială, se știe. Și a mea, și a Olguței Vasilescu, și a Gabrielei Firea, și a lui Șerban Nicolae, și a lui Bănicioiu, și a șefilor de județ. Prin urmare, la această presiune s-a organizat un CEX ( Comitetul Executiv PSD – n.r.). Pentru prima dată în istoria partidului s-a votat în unanimitate, 100%, pentru acest miting. Liviu Dragnea a utilizat dreptul lui de veto și a votat împotriva acestui miting, dând explicația care ținea și era foarte logică, că ajungem la nivelul de a se bate român contra român.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dincolo de mobilizarea liderilor PSD în vederea organizării unei contramanifestații, RISE Project prezintă și date despre mai mulți afaceriși care s-ar afla în legătură cu Liviu Dragnea, despre care Codrin Ștefănescu afirmă că sunt invenții. Potrivit Rise Project,  firma Tel Drum “a înghițit, de-a lungul timpului, peste două miliarde de lei din fonduri publice – fie sub parafa lui Liviu Dragnea, fie a altor colegi din PSD”, bani care s-ar fi întors prin subcontractări către afaceriștii  fideli partidului.

(Foto: RISE Project)

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS