Confidenţialitate

Rezidențiatul în pericol: Examenul de rezidențiat riscă să fie amânat – AUDIO

Examenul de rezidențiat din acesta toamnă – care trebuie să aibă loc pe 17 noiembrie – riscă să fie amânat, pentru că nu există un ministru al Educației, care să semneze ordinul privind modul de organizare a concursului.

Surse din ministerul Sănătății su spus pentru Europa FM că, momentan, nu s-a găsit nicio soluție. Dar se caută în continuare.

Pentru ca examenul să se poată desfășura în condiții optime conform actualei cronologii, metodologia de organizare, comisiile de specialitate și numărul de locuri/posturi trebuie aprobate prin ordin comun al Ministrului Sănătății și Educației.

În momentul de față acest lucru nu poate fi realizat din cauza absenței Ministrului Educației și a faptului că instituțiile statului pasează între ele responsabilitatea soluționării acestei crize, susține Federaţia Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România (FASMR).

Ioan Mirea, absolvent al Universității de Medicină ”Carol Davila” din București:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Până în acest moment, nu s-a găsit nicio soluție juridică. Se caută rezolvare și la Curtea Constituțională, au spus surse din Ministerul Sănătății, pentru Europa FM.

Dacă până luni nu se găsește o soluție legală sau dacă președintele Klaus Iohannis nu acceptă un ministru în fruntea Educației, după ce interimatului lui Daniel Breaz a expirat pe 17 septembrie-  examenul de rezidențial ar putea fi chiar amânat.