Confidenţialitate

„Revolta”, spectacol ce marchează 30 de ani de la Revoluția din 1989, luni, 30 septembrie, la TNB

„Revolta”, un spectacol de balet neoclasic și contemporan, este un eveniment realizat de compania „Regal de Balet” și prezentat pe scena  Teatrului Național din București în seara de 30 septembrie 2019.

Invitat special este actorul Ion Caramitru, director al Teatrului Național București.

Coregrafia este realizată de Vanda Ștefănescu și Gigi Căciuleanu.

„La 30 de ani de la căderea comunismului în România, Regal de Balet pune în scenă un spectacol în premieră: Revolta, primul spectacol de balet inspirat din Revoluția din decembrie 1989 și continuă cu o radiografie a societății moderne.” Regal de Balet

Spectacolul va fi deschis de actorul Ion Caramitru, personaj central în evenimentele care au dus la căderea regimului comunist.

Primul act, numit Revolta, de Vanda Ștefănescu, va pune sub lumina reflectoarelor Revoluția din ’89, cu toate momentele sale tragice, dar și cu nota de optimism pentru un viitor mai bun.

În al doilea act, numit On the Roof, cunoscutul coregraf Gigi Căciuleanu ne prezintă „bufonul”  într-un spectacol total ce reunește dansul, actoria, muzica, poezia, desenele și arta vizuală.

„Un spectacol de balet unic, ce spune povestea Revoluției altfel: prin dans. Timp de trei decenii, am învățat că suntem personajele principale în propria noastră istorie. Am înțeles puterea libertății și că totul depinde de noi. Dar ce am făcut cu această libertate?” Regal de Balet

„Revolta”, în rubrica „Suc cortina!” la Europa FM:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.