Confidenţialitate

Rețeta specială recomandată de Selgros: STEAK CU UNT AROMATIZAT CU VIN ROŞU ŞI CEAPĂ (P)

Dorința de a deveni din ce în ce mai buni în ceea ce fac, a determinat Selgros să fie în permanență conectat la nevoile miilor de clienți care  trec pragul magazinelor.

Carnea este domeniul în care competența Selgros este unanim recunoscută, având propriile capacități de producție, certificate ISO 22000 privind siguranța alimentară încă din 2008.

Cum preparatele din carne producție proprie sunt integral naturale și acoperă o paletă largă de gusturi, pe europafm.ro veți descoperi în săptămânile următoare o serie de rețete  delicioase pentru grătar pe care să le preparați folosind ingredientele de calitate pe care vi le pun magazinele Selgros la dispoziție în magazinele din toată țara.

STEAK CU UNT AROMATIZAT CU VIN ROŞU ŞI CEAPĂ

Pentru 4 – 6 persoane
Timp de preparare: 15 min
Metoda de grătar: căldură mare directă (230-290°C)
Timp pe grill: 18-20 min.

Ingrediente:
– 4 bucăţi Steak de 3 cm grosime, aproximativ 450 g
– 2 linguri ulei de măsline
– 2 linguriţe sare de mare grunjoasă
– ½ linguriţe piper negru măcinat

Mod de preparare:

Steakurile trebuie scoase din frigider cu 20-30 minunte înainte. Pregătiţi grătarul pentru a avea o temperatură mare directă.
Ungeţi steakurile cu puţin ulei de măsline şi asezonaţi-le cu sare şi piper. Aşezaţi steakurile pe grătar cu capacul pus şi lăsaţi-le până ajung la nivelul de coacere dorit (aproximativ 8 minute pentru medium rare – culoare rozalie). Întoarceţi-le pe cealaltă parte. Dacă se formează flăcări, daţi bucăţile într-o zonă mai puţin afectată de acestea. Luaţi steakurile de pe grătar şi lăsaţi-le 5 minute înainte de a le servi.
Se servesc cu o bucată de unt aromatizat deasupra.

TIPS & TRICKS

Cum pregătiți untul aromatizat:
• 3 linguri de vin roşu
• 2 linguri de ceapă roşie tocată mărunt
• 120 g unt moale
• 1 lingură pătrunjel verde proaspăt tocat
• 1 lingură tarhon proaspăt
• ½ linguriţă de sare de mare grunjoasă
• ¼ piper negru proaspăt măcinat

Puneţi într-o oală cu fund dublu la fiert vinul roşu cu ceapa şi lăsaţi până scade (aproximativ 3-5 minute). Lăsaţi ceapa să se răcească. Amestecaţi-o apoi cu untul moale, ierburile proaspete, sarea şi piperul până se omogenizează.
Rulaţi untul pe o hârtie de copt sub forma unui cilindru. Strângeţi hârtia şi apoi suciţi cele două capete. Puneţi rola aproximativ o oră în frigider.