Confidenţialitate


Rețeta specială recomandată de Selgros: PIEPT DE PUI CU LĂMÂIE ŞI OREGANO (P)


Rețeta specială recomandată de Selgros: PIEPT DE  PUI CU LĂMÂIE ŞI OREGANO (P)

Dorința de a deveni din ce în ce mai buni în ceea ce fac, a determinat Selgros să fie în permanență conectat la nevoile miilor de clienți care  trec pragul magazinelor.

Carnea este domeniul în care competența Selgros este unanim recunoscută, având propriile capacități de producție, certificate ISO 22000 privind siguranța alimentară încă din 2008.

Cum preparatele din carne producție proprie sunt integral naturale și acoperă o paletă largă de gusturi, pe europafm.ro veți descoperi în săptămânile următoare o serie de rețete  delicioase pentru grătar pe care să le preparați folosind ingredientele de calitate pe care vi le pun magazinele Selgros la dispoziție în magazinele din toată țara.

PIEPT DE  PUI CU LĂMÂIE ŞI OREGANO

 Pentru 6 persoane

Timp de preparare: 15 min.

Timp de marinare: 1-2 ore

Metoda de grătar: căldură medie directă (175-230°C)

Timp pe grătar: 20-30 min.

 

Ingrediente:

Pentru marinadă:

  • 4 linguri ulei de măsline
  • coajă şi zeamă de la 2 lămâi
  • 1 lingură oregano uscat
  • 1 lingură usturoi tocat mărunt
  • 2 linguriţe de boia
  • 1 ½ linguri de sare de mare grunjoasă
  • ½ linguriţe de piper negru măcinat
  • 6 felii de piept de pui, fiecare de aproximativ 170 g

 

Pentru glazură:

– 6 linguri de jeleu de mere

– 2 linguri unt

– 2 linguri Calvados sau rachiu de mere

– 4 mere fără sâmburi, tăiate în 6

 

Mod de preparare:

Amestecaţi ingredientele pentru marinadă într-un vas mediu.

Aşezaţi bucăţile de carne pe o tavă şi ungeţi-le cu marinadă pe ambele părţi. Acoperiţi-le cu folie alimentară şi daţi-le la rece pentru 1-2 ore.

Pregătiţi grătarul pentru o temperatură medie directă.

Curăţaţi grătarul cu peria. Puneţi bucăţile de pui pe grătar cu capacul pus timp de 8-10 minute. Întoarceţi-le o dată sau de două ori.

 

Cum verificați dacă s-a încins grătarul suficient?

 

Căldură Interval de temperatură Trebuie să ridici mâna de deasupra focului în:
Mare 230-290°C 2-4 secunde
Medie 175-230°C 5-7 secunde
Joasă 120-175°C 8-10 secunde

 


Ultimele stiri
15 decembrie, ziua în care în urmă cu 36 de ani începea Revoluția la Timișoara | AUDIO

O icoană pictată de Nicolae Grigorescu a fost vândută cu 90 000 de euro, record absolut pentru piața…

Senatorii PSD au decis să voteze moțiunea simplă depusă de AUR împotriva ministrei Diana Buzoianu. Daniel Zamfir: „PSD…

România în Direct. Ne-a sărăcit sau ne-a salvat guvernul Bolojan? | VIDEO

Decizie a CEDO în cazul fostului judecător Cristi Danileț. România a încălcat dreptul la libera exprimare în cazul…

Dosar de moarte suspectă, deschis în cazului fostului ministru al Justiției Rodica Stănoiu. Trupul său a fost luni…

Un procuror DNA confirmă problemele instituției dezvăluite în documentarul Recorder și spune că angajații le-au acceptat din teamă,…

Nicușor Dan, mesaj despre situația din justiție în drum spre Summitul Statelor UE de pe Flancul de Est,…

SUA: Poliția investighează moartea actorului şi regizorului hollywoodian Rob Reiner şi a soţiei sale, găsiți înjunghiați în casă…

Prahova: Apa de la robinet este potabilă și în localitățile Vărbilău şi Şotrile, indică analizele DSP | AUDIO