Confidenţialitate

Rețeta specială recomandată de Selgros: BURGER CALIFORNIAN CU MAIONEZĂ ŞI AVOCADO (P)

Dorința de a deveni din ce în ce mai buni în ceea ce fac, a determinat Selgros să fie în permanență conectat la nevoile miilor de clienți care  trec pragul magazinelor.

Carnea este domeniul în care competența Selgros este unanim recunoscută, având propriile capacități de producție, certificate ISO 22000 privind siguranța alimentară încă din 2008.

Cum preparatele din carne producție proprie sunt integral naturale și acoperă o paletă largă de gusturi, pe europafm.ro veți descoperi în săptămânile următoare o serie de rețete  delicioase pentru grătar pe care să le preparați folosind ingredientele de calitate pe care vi le pun magazinele Selgros la dispoziție în magazinele din toată țara.

BURGER CALIFORNIAN CU MAIONEZĂ ŞI AVOCADO

 

Pentru 4 persoane

Timp de preparare: 25 min.

Metoda de grătar: căldură mare directă (230-290°C)

Timp pe grătar: 18-20 min.

 

Ingrediente:

  • 2 ardei chili
  • 700 g carne tocată de vită (grăsime 20%)
  • 1 ½ linguriţe de sare de mare
  • 1 linguriţă piper negru măcinat
  • 4 chifle hamburger
  • maioneză
  • 2 linguri ceapă tocată mărunt
  • 1 avocado copt, cojit şi fără sâmbure
  • 2 linguri maioneză
  • 2 roşii decojite, fără miez, tocate mărunt
  • 1 lingură de coriandru tăiat mărunt
  • 2 linguriţe zeamă de lime
  • 1 căţel de usturoi, tocat mărunt (zdrobit)

 

 

Mod de preparare:

Ceapa tocată mărunt se va trece printr-un jet de apă rece şi se usucă pe un şervet de hârtie. Fructul de avocado se strivește cu furculiţa într-un castron şi se amestecă bine cu maioneza. Se adăugă ceapa, roşiile, coriandrul, sucul de lime şi usturoiul, apoi sarea. Se pune o folie alimentară deasupra şi se dă la rece.

Pregătiţi grătarul pentru căldură puternică, directă. Coaceţi ardeii chili pe grătar deasupra căldurii puternice directe timp de 10 minute până se înnegresc. Lăsaţi-i să se răcească şi curăţaţi-i de pieliţă, codiţă şi seminţele din interior. Tăiaţi-i mărunt.

Carnea tocată, chili-ul, sarea şi piperul se amestecă într-un vas mare. Se fac 4 burgeri de aceeaşi formă şi se apasă cu linguriţa în mijloc aşa încât să se prăjească uniform.

Se prăjesc „medium” burgerii deasupra căldurii puternice directe cu capacul pus timp de 8-10 minute. Întoarceţi-i dacă se desprind uşor de grătar. În ultimul minut puneţi chiflele tăiate în două cu interiorul în jos şi lăsaţi-le să se rumenească.

Asamblaţi după cum urmează: chiflă/burger/maioneză cu avocado /capac chiflă.

 

TIPS & TRICKS

Ce e bine să ştii despre… BURGER LA GRĂTAR

  1. Grăsimea face burgerii mai zemoşi şi apetisanţi. De aceea cea mai bună carne pentru aceştia este spata de vită (are 18% grăsime).
  2. Condimentele înseamnă totul: adăugaţi sare şi piper, sos Worchester sau Chili, ceapă tocată.
  3. Un hamburger ideal are 2 cm grosime.
  4. Burgerul trebuie întors doar o singură dată, atunci când nu se lipeşte.