Reţeta lui Adrian Hădean: Picior de porc cu cartofi și cimbru

Ia două bucăți de picior de porc, crud, cu os și din partea de jos. I-aș spune rasol. Să fie crude și proaspete.

Punele-n oala cu presiune, adaugă apă, boabe de piper, foi de dafin, o căpățână de usturoi întreagă și o ceapă mare. Plus două cuișoare.

Fierbe picioarele de porc o oră apoi scoatele din oală și transferă-le într-o tavă încinsă în care ai topit o lingură de untură de rață. În tavă pui repede trei-patru cartofi mari pe care i-ai curățat și i-ai tăiat în cubulețe cu latura de un centimetru.

Presară sare peste cartofi și amestecă printre ei trei-patru rămurele de cimbru proaspăt. Pune tava în cuptorul încins, sub serpentină dacă ai cuptor electric, în partea de sus dacă ai cuptor cu gaz, și ține-l la 180 de grade până se coc cartofii.

„Eu aș mânca treaba asta cu murături, apoi aș ieși la o plimbare de 35 de minute”, spune Adrian Hădean în completarea reţetei oferite la Medium Rare.