Confidenţialitate


Reţeta lui Adrian Hădean: Omleta


Reţeta lui Adrian Hădean: Omleta

“Societatea noastră are tendința să renunțe la gătit în favoarea corporațiilor. Partea proastă e că o corporație n-are cum să-și ceară scuze cu o omletă bună făcută în dimineața care urmează după o noapte în care, într-un fel sau altul ai făcut-o lată.

Nici nu poate să spună te iubesc așa cum o face o tocăniță cu care-ți aștepți soțul la întoarcerea din delegație. Sigur că mai există și alte feluri în care poți să-i spui asta, dar tocănițele au un efect special asupra soților români.

Azi te învăț să-ți ceri scuze așa cum am învățat de la Jaques Pepin, autor de cărți de bucate și maestru în tehnici clasice de bucătărie franceză, foarte activ și azi, la 80 de ani.

Dacă faceți întocmai, aproape că nu rămâne tâmpenie de neiertat. Spun aproape pentru că mă știu destul de creativ când vine vorba de tâmpenii și sunt înclinat să vă acord măcar la fel de mult credit ca mie”, introduce Adrian Hădean reţeta acestei săptămâni.

Omleta perfectă

– Scoate două ouă din frigider, spală-le scurt cu apă călduță, șterge-le cu un prosop din hârtie și sparge-le într-un bol.
– Pune peste ele o “pișcătură” de sare.
– Poți pune piper cu aceeași măsură.
Bate bine ouăle cu o furculiță. E important să auzi sunetul făcut de furculiță pe fundul bolului, așa știi că ai rupt albușul și gălbenușul și că le-ai omogenizat corect.
Pune o linguriță de ulei și una de unt într-o tigaie, pe foc mediu. Nu e nevoie să fie încinse, dar e important ca untul să fie topit.
Toarnă ouăle în tigaie și pe măsură ce se coagulează, trage-le dinspre margini spre centru cu o spatulă.
– În cel mult un minut și jumătate ar trebui ca omleta ta să fie destul de gătită încât să o poți îndoi, folosind aceeași spatulă. O întorci apoi de pe o parte pe cealaltă și o ții așa câte 20 de secunde.
E gata când e aurie la exetrior și ușor cremoasă în interior. Dacă e arămie, focul tău a fost prea mare, dar n-ai stricat nimic încă, doar ai mutat omleta de la oraș la țară. Nu-ți face griji în privința mijlocului, oul de acolo nu e crud. Și dacă totuși ai emoții, lasă omleta pe o farfurie măcar două minute înainte să o tai. Ea se va găti în continuare de la căldura înmagazinată de ou. Nu va fi rea, dar e păcat să nu încerci măcar o dată-n viață să nu mănânci o omletă total uscată.


Ultimele stiri
Legea Nordis, promulgată de președintele Nicușor Dan: „Sumele plătite de cumpărători nu pot fi folosite în alte scopuri…

Percheziții ale Parchetului European la Primăria Târgu Jiu. Cercetările au legătură cu unele achiziții făcute în școli cu…

Premierul Bolojan: „Foarte posibil, din această seară alimentarea cu apă menajeră va fi reluată în Prahova. Despre responsabili: „Dacă…

ÎCCJ explică de ce a atacat a doua oară la CCR legea privind pensiile magistraților. Purtătorul de cuvânt…

5 idei de pijamale perfecte pentru o seară de film acasă (P)

Grupul parlamentar „Pace – Întâi România” a depus o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Bolojan. Ninel Peia l-a…

Grecia: Consecințele furtunii Byron în sud-estul Greciei. Străzi inundate și drumuri blocate în Atena. Școlile au fost închise…

Centrala electrică de la Brazi a fost repornită, însă funcționează la capacitate redusă. Ivan: „Suntem pregătiți pentru a…

România în Direct. Alegerile din București. Cine poate repara orașul? | VIDEO

Secţiile Unite ale Curții Supreme sesizează CCR cu privire la proiectul de lege privind pensiile magistraților