Rețeta lui Adi Hădean: Supă-cremă de dovleac

Azi vă spun cum puteți face o super-gustoasă supă-cremă de dovleac, dovleacul fiind la început de sezon, dar nu atât de la început încăt să nu aibă deja gust, aromă și dulceață.

Mai întâi cumpărați dovleacul. Recomad să faceți un drum la piață și să cumpărați un dovleac deja tăiat. Gustați-l crud.

Dacă e bun crud, va fi foarte bun după gătire. Odată ajunși la bucătărie, tăiați dovleacul în bucăți de dimensiuni egale, coaceți-l la 180 de grade Celsius până se înmoaie, puneți pulpa într-o oală în care ați pus supă de legume, smântână dulce și puțin unt, lăsați să dea un clocot ușor și pasați cu un blender.

Treceți crema printr-o sită fină și condimentați după gust cu sare, piper și cardamon măcinat.

În ceea ce privește cantitățile, la un kilogram de dovleac copt aveți nevoie de doi litri și jumătate de supă de legume, 300 de miililitri de smântână dulce și 150 de grame de unt.