Confidenţialitate

Rețeta lui Adi Hădean: Supă cremă de conopidă

Adi Hădean propune o rețetă simplă, dar care vine cu multiple bucurii pentru cei care iubesc legumele. Conopida, mai exact.

Dintr-o conopidă mare puteți ansambla o cremă care să încălzească o zi de toamnă românească.

Desfaceți inflorescențele și le lăsați câteva minute în apă rece cu sare. Le limpeziți și le puneți într-o cratiță adâncă, cu puțin ulei, o ceapă mare tăiată solzi, un cățel de usturoi zdrobit și o foaie de dafin mică. Țineți totul pe foc mic până se rumenește ceapa ușor pe la margini.

Acoperiți cu apă și lăsați tot pe foc mic pânâ se înmoaie conopida. Adăugați o lingură de unt și una de smântânâ dulce, pasați cu un blender, condimentați cu sare și puțină nucșoară măcinată, treceți printr-o sită fină și serviți cu câteva picături de floarea soarelui presat la rece.

Crutoanele sunt opționale, deci procedați după cum vă e pofta.