Confidenţialitate



Reţeta lui Adi Hădean: Spaghetti aglio olio e peperoncino


Reţeta lui Adi Hădean: Spaghetti aglio olio e peperoncino

Adi Hădean vă învaţă de această dată cum puteţi face spaghetti aglio olio e peperoncino. Clasic sicilian, acest fel de mâncare a cucerit gurmanzii din lumea întreagă, în parte și datorită cinematografiei americane.

De o simplitate dezarmantă, o porţie de spaghetti aglio olio e peperoncino e o adevărată piatră de încercare pentru mulți bucătari profesioniști. Totul pleacă de la ingredient și de la atenția care i se acordă. Azi, versiunea pentru începători de Spaghetti aglio olio e peperoncino.

Mai întâi fierbeți pastele. Recomand spaghetti din grâu dur, fierte cât scrie producătorul pe ambalaj. Cât timp fierb pastele, puneți ulei de măsline într-o tigaie puțin adâncă. E bine să fie un ulei de măsline bun, gustos. Eu le prefer pe cele cu aromă fructată. În ulei, cât e rece, puneț usturoiul tăiat în lamele groase de doi milimetri și câțiva fulgi de ardei iute.

Nu vă grăbiți, pentru că aici se petrec dezastrele. Dacă focul e prea mare, usturoiul se arde și devine amar. Dacă nu-l țineți pe foc destul, va fi crud și experiența va fi neplăcută. E important să se arămească ușor pe margini. E momentul în care scurgeți apa de pe spaghetti și le aruncați în tigaie. Amestecați bine și, dacă simțiți că-i oportun, mai adăugați câteva rondele de ardei iute, verde sau roșu.

E important să nu puneți prea mult ulei, să nu băltească-n farfurie. E important să nu puneți prea puțin, să nu vă treziți cu pastele uscate.

Unii pun la final brânză rasă, dar mie nu-mi plipsește niciodată la acest fel de mâncare. Pe de altă parte, apreciez mult combinația de arome rezultată din întâlnirea usturoiului rumenit cu blândețe cu pătrunjelul proaspăt tocat foarte mărunt.


Ultimele stiri
Taxe mai mari pentru turiștii care vor să viziteze parcurile naționale din Statele Unite. Cât va costa un…

STUDIU: Adolescenții preferă să discute cu chatboturile anumite probleme de sănătate mintală decât să ceară ajutorul unui specialist…

Cum ne îmbrăcăm de sărbători: Ce spun despre noi culorile pe care le purtăm | GALERIE FOTO

Semnificațiile icoanei Nașterii Domnului: Simboluri, izvoare și reprezentări tradiționale | GALERIE FOTO

Părintele greco-catolic Victor Ostropel, despre ce înseamnă „magia” Crăciunului: „Să petrecem această sfântă și dumnezeiască sărbătoare cu simplitate…

Preotul Stănel Roșu, despre însemnătatea Crăciunului: „Trebuie să fim în primul rând oameni, să ne iertăm, să ne…

Crăciunul la ortodocși și catolici, sărbătorit pe 25 decembrie

Amintiri valoroase de Crăciun ale câtorva dintre jurnaliștii Europa FM. Cum arăta odinioară colindatul la sat și copilăria…

Bradul de Crăciun, o tradiție cu rădăcini în Antichitate. Unde a apărut obiceiul împodobirii lui

Obiceiuri de Crăciun, în Transilvania. „Ce presupune „Colinda de ceată bărbătească”, inclusă în patrimoniul mondial UNESCO în 2013…