Reţeta lui Adi Hădean: Salată de sfeclă cu brânză de capră

Ce salată aș face acum, dacă aș vrea să fac una delicioasă, consistentă și cu gust intens? Aș face una de sfeclă cu brânză de capră, o combinație clasică. Sigur, într-un anume fel. Aș pune câteva sfecle mici într-un vas strâmt și cu pereții groși, în hârtie de copt.

Aș acoperi sfeclele cu vin alb și le-aș condimenta cu sare și boabe de coriandru. Le-aș lăsa la cuptor, sub capac, trei ore la 150 de grade Celsius. Le-aș tăia apoi în sferturi și le-aș îmbăia în sucul adunat în oală, sub ele.

Din brânză de capră, din felul tartinabil, aș face o cremă care să conțină ulei de măsline, ceapă verde tocată mărunt și puțin piper. Aș aranja sfecla pe un platou și aș pune cu lingura brânza de capră printre bucățile de sfeclă. Aș mânca asta cu pâine prăjită.