Confidenţialitate

Reţeta lui Adi Hădean: Mici făcuți din carne proaspătă

Reţeta este pentru zece kilograme de mici, și mă gândesc că mai puține n-are niciun haz să faceți, cu mențiunea că dacă vă gândiți să congelați pasta pentru uz ulterior, e bine să știți cum să o faceți corect.

Așadar, dacă aveți zece kilograme de pastă de mici făcuți din carne proaspătă, vă recomand să puneți carnea pe care nu o folosiți azi, în pungi de câte un kilogram, pe care le aplatizați în așa fel încât să poată fi așezate ergonomic în congelator. Ar fi bine să le oferiți o congelare rapidă și să nu țineți pasta în congelator mai mult de șase luni.

Când planificați o sesiune de mici, scoateți din congelator câte kilograme vreți să gătiți și mutați-le în frigider peste noapte, să se decongeleze lent și la temperatură joasă. Dacă urmează să transportați pasta de mici spre undeva la iarbă verde, recomand utilizarea unei lăzi frigorifice, chiar dacă drumul durează sub o oră. Carnea tocată e foarte periculoasă dacă nu e folosită corect.

Ingrediente:

4 kg carne vită,

3 kg carne de porc,

2 kg carne oaie,

1 kg slănină.

Mod de preparare:

Dăm carnea de 2-3 ori prin mașina de tocat ca să se mărunțească foarte bine.

Fierbem oase de vită și de porc, împreună cu condimente: coriandru, ienibahar, foi dafin, usturoi, cuișoare, până scade bine de tot. Eu pun cam 300 – 350 ml zeamă de oase.

Eu probez câte un mic și apoi mai pun dacă este nevoie.

În zeama răcită pun: sare 150 g, piper 20-30 g, coriandru 20 g, cimbru uscat 15 g, anason stelat 1 -2 mari, chimion 10 g, ienibahar 5-10 g, cuișoare 5 g, boia dulce 30 g, usturoi nu din cel iute, din cel aromat 80 -100 g, bicarbonat 30 g.

Când e rece zeama de oase și limpede, adăugăm toate condimentele pisate, inclusiv usturoiul pisat, dar nu și bicarbonatul, acesta îl adaug când pun zeama în pastă.

Lăsăm câteva ore bune sau chiar peste noapte în frigider, apoi frământăm la malaxor circa 1 oră. Facem proba și dacă este nevoie mai adăugăm condimente. Să-ți fie de folos!