Confidenţialitate


Reţeta lui Adi Hădean: Legume-n sare


Reţeta lui Adi Hădean: Legume-n sare

Eu fac de obicei sfeclă, păstârnac, rădăcină de pătrunjel, ceapă. Uneori țelină.

Spăl bine legumele, dar nu le curăț de coajă.

Le pun pe o foaie de copt într-un tuci sau o oală cu pereți groși.

Torn peste ele o ceașcă de vin alb și le acopăr cu un strat gros de sare grunjoasă umezită cu apă sau bere sau vin, cât să devină pastă.

Pun oala în cuptor pentru 2 ore la 150 de grade Celsius.

La final, sparg crusta de sare și pun legumele pe un platou. Dacă vreau, le curăț coaja.

Le tai în bucăți mari și le stropesc cu ulei de măsline și cu oțet de mere.


Ultimele stiri
Semnificațiile icoanei Nașterii Domnului: Simboluri, izvoare și reprezentări tradiționale | GALERIE FOTO

Părintele greco-catolic Victor Ostropel, despre ce înseamnă „magia” Crăciunului: „Să petrecem această sfântă și dumnezeiască sărbătoare cu simplitate…

Preotul Stănel Roșu, despre însemnătatea Crăciunului: „Trebuie să fim în primul rând oameni, să ne iertăm, să ne…

Crăciunul la ortodocși și catolici, sărbătorit pe 25 decembrie

Amintiri valoroase de Crăciun ale câtorva dintre jurnaliștii Europa FM. Cum arăta odinioară colindatul la sat și copilăria…

Bradul de Crăciun, o tradiție cu rădăcini în Antichitate. Unde a apărut obiceiul împodobirii lui

Obiceiuri de Crăciun, în Transilvania. „Ce presupune „Colinda de ceată bărbătească”, inclusă în patrimoniul mondial UNESCO în 2013…

Studiu: Șase din zece români declară că depășesc bugetul alocat pentru Sărbători. Generația care economisește mai mult |…

Tradiții de Crăciun în Maramureș: Brondoșii de Cavnic, obicei unic în țară, prin care sunt alungate spiritele rele…

STUDIU: De sărbători, Generația Z preferă momente autentice alături de familie și prieteni | AUDIO