Confidenţialitate


Reţeta lui Adi Hădean: Cum se gătesc hribii


Reţeta lui Adi Hădean: Cum se gătesc hribii

În vremea asta, de la munte, unde n-a fost seceta chiar atât de mare ca-n câmpie, vin spre noi hribii.

Sunt ciuperci care poartă multe nume, de la pita pădurii la hiribe, hiriboance, mânătărci, pitoi sau pitoi grase.

Cei mai mulți dintre oamenii pe care i-am întâlnit gătesc hribii total nepotrivit, în sensul că-i gătesc prea mult, mult prea mult. Hribii nu au nevoie de cine știe cât tratament termic, ba chiar au de suferit din perspectiva aromei și a texturii. Hribii pot fi mâncați cruzi, tăiați în lamele fine, stropiți cu ulei de măsline, puțină zeamă de lămâie sau oțet din mere și presărați cu fulgi de sare și piper abia zdrobit. Totuși, preferații mei sunt hribii fripți superficial, direct pe jar.

Dacă nu aveți jar, o tigaie încinsă bine ajută. Ar fi bine să fie o tigaie din fontă, unsă cu puțin ulei. Hribii, tăiați în sferturi, presărați cu sare și piper, se înșiră ușor pe rămurele de cimbru sau rozmarin, apoi se pun la fript. Câte un minut-două pe fiecare parte. Cum spuneam, direct pe jar, dacă e posibil. Dacă-i stropiți apoi cu puțin ulei de floarea soarelui presat la rece și-i mâncați cu o felie de pâine țărănească prijită, aveți un scurt contact cu perfecțiunea. Succes!


Ultimele stiri
STUDIU: Adolescenții preferă să discute cu chatboturile anumite probleme de sănătate mintală decât să ceară ajutorul unui specialist…

Cum ne îmbrăcăm de sărbători: Ce spun despre noi culorile pe care le purtăm | GALERIE FOTO

Semnificațiile icoanei Nașterii Domnului: Simboluri, izvoare și reprezentări tradiționale | GALERIE FOTO

Părintele greco-catolic Victor Ostropel, despre ce înseamnă „magia” Crăciunului: „Să petrecem această sfântă și dumnezeiască sărbătoare cu simplitate…

Preotul Stănel Roșu, despre însemnătatea Crăciunului: „Trebuie să fim în primul rând oameni, să ne iertăm, să ne…

Crăciunul la ortodocși și catolici, sărbătorit pe 25 decembrie

Amintiri valoroase de Crăciun ale câtorva dintre jurnaliștii Europa FM. Cum arăta odinioară colindatul la sat și copilăria…

Bradul de Crăciun, o tradiție cu rădăcini în Antichitate. Unde a apărut obiceiul împodobirii lui

Obiceiuri de Crăciun, în Transilvania. „Ce presupune „Colinda de ceată bărbătească”, inclusă în patrimoniul mondial UNESCO în 2013…

Studiu: Șase din zece români declară că depășesc bugetul alocat pentru Sărbători. Generația care economisește mai mult |…