Confidenţialitate

Rețeta de Bun Gust, cu chef Cezar Munteanu: Pui Fericit la cuptor, aromatizat în marinadă de iaurt și plante aromatice

La rețeta de bun gust, chef Cezar Munteanu propune o rețetă pregătită cu cea mai bună carne de pui, Puiul Fericit de la Agricola, pentru că acesta este crescut liber și fără antibiotice. Reteța de la Mâncare cu Principii ne ajută să redescoperim impreuna gustul autentic al puiului de altădată, crescut si gătit tradiţional!

După ce pregătim un Pui Fericit la cuptor, aromatizat în marinadă de iaurt și plante aromatice, adăugăm și garnitura de cartofi noi.

Ingrediente pentru 4-6 porții

-un Pui Fericit de la Agricola, de 1 kilogram și jumătate
-500 de grame de iaurt gras, grecesc de preferință
-4 linguri cu ulei de măsline
-oregano uscat, 1 linguriță
– busuioc uscat, 1 linguriță
-sare și piper negru măcinat, după gust
-4 fire de usturoi verde,
-coaja de la jumătate de lămâie
-un mic buchet de pătrunjel proaspăt, tăiat fin

Mod de preparare pentru Pui Fericit la cuptor, aromatizat în marinadă de iaurt și plante aromatice

Se amestecă uleiul de măsline cu iaurt, usturoiul verde și pătrunjelul tăiat mărunt, oregano, busuioc și coajă de lămâie, evident că nu uităm de sare si piper, apoi totul se amestecă bine.

Turnați sosul peste pui și lăsați-l la frigider timp de câteva ore, preferabil peste noapte.

Când puiul este marinat, se așează într-un vas de pământ. În prima parte, timp de 45 de minute, se coace la 140 grade, urmând ca după trei sferturi de ceas să creșteți temperatura la 175 de grade, tot vreo 45 de minute.

Între timp, pregătiți garnitura de cartofi noi, spălând cartofii și apoi îi puneți la fiert vreo 5 minute în apă cu sare, dupa care culcați lângă Puiul Fericit din cuptor.

Rezultatul este o rețetă plină de savoare și culoare, una care poate fi fără probleme gătită împreună cu cei mici, ca să-i faceți fericiti, că au stat în bucătărie și-au gătit cu veselie.

Puiul Fericit de la Agricola este crescut în ferme proprii, de mici dimensiuni, în tihnă, cel puțin 56 de zile.

Hrana acestora nu este deloc trecută cu vederea: puii sunt hrăniți 100 % vegetal, din care 70 % porumb. Tocmai din acest motiv puiul are culoarea gălbuie, exact ca puii crescuți lent în gospodăriile bunicilor.

Dar si mai important: Agricola nu folosește niciodată antibiotice în lantul de producție al Puilor Fericiți si al Cocoșeilor de Pădure din rase de găini cu creștere lentă.

În situațiile rare care necesită grijă față de bunăstarea păsărilor, se folosesc preparate naturiste (extracte din plante și uleiuri esențiale). Adică, e un pui extra-sănătos care te ajută și pe tine să-ți menții sănătatea.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dacă vrei să descoperi mai multe despre cum se cresc puii fără antibiotice la Agricola, intră pe faraantibiotice.agricola.ro