Rețeta de Bun Gust, cu Chef Cezar Munteanu: Păstârnacul în supă

Păstârnacul este o rădăcină demnă de o supă și, de ce nu, de un desert.

Astăzi, păstârnacul va lua loc în farfuria adâncă.

Pentru o supă zdravănă de 6 porții, avem nevoie de 1 kg de păstârnac, 200 ml de lapte, 100 de grame de ceapă, 1 litru de zeamă de la un pui galben și vreo 2 cartofi.

Dregem totul doar cu smântână lichida de 32%. Nu multă, doar o cană. Se poate completa cu un piept de pui, adăugându-l la final, la momentul servirii, tăiat cuburi.

Punem la fiert în supa de pui cu adaos de lapte păstârnacul, cartofii și ceapa tăiate felii, cât să fie acoperite de lichid, cu un capac deasupra, controlând astfel evaporarea lichidului. Când totul este fiert, se pun toate într-o cană blender și le transformă, într-o cremă fină. Adaugăm smântână, completăm cu supă de pui și mai dam un clocot.

Poftă bună!