Confidenţialitate



Rețeta de Bun Gust, cu chef Cezar Munteanu: Cocoșel de pădure la ceaun, cu cartofi noi, ciuperci champignon, sparanghel și usturoi verde


Rețeta de Bun Gust, cu chef Cezar Munteanu: Cocoșel de pădure la ceaun, cu cartofi noi, ciuperci champignon, sparanghel și usturoi verde

Cocoșelul de Pădure este răspunsul AGRICOLA adresat in special consumatorilor avizați care își doresc un pic de răsfăț, calitate, gust şi prospețime românești.

Cu un Gust fin, deosebit, culoarea sa specifică, cu carne proaspătă și fragedă de pui hrănit cu porumb, Cocoșelul de pădure  ne dă în această săptămână o rețetă cu adevarat magică: Cocoșel de pădure la ceaun, cu cartofi noi, ciuperci champignon, sparanghel și usturoi verde

Ingrediente pentru 4-6 porții

-Cocoșel de pădure-2-3 bucăți

-5 linguri cu ulei de porumb

-oregano uscat, 1 linguriță

-busuioc uscat, 1 linguriță

-2-3 crenguțe de cimbrisor verde

-sare si piper negru măcinat, după gust

-vin rose, 1 pahar

-4 fire de usturoi verde

-4 fire ceapa verde, pentru sotat ciupercile champignon,  vreo 200 de grame, tăiate sferturi

-cartofi noi,  700 de grame

-1 legătură de sparanghel de jumătate de kilogram.

Se spală sparanghelul sub jet de apa rece și se scurge bine

Tulpinile proaspete de sparanghel se pregătesc îndepărtând capetele inferioare, lemnoase, acolo unde culoarea pălește. Cel mai simplu este să îndoi tulpina, ea rupându-se de la sine în zona unde începe să se întărească.

Modul de preparare a Cocoșelului de Pădure, nici că se poate mai rapid:

Puișorii, tăiați pe jumătate, se aromatizează cu plantele uscate. Îi puneți într-un tuci cu usturoiul verde tăiat rondele de jumătate de centimetru, ulei de porumb, sare și piper și un capac și lăsați un foc domol de vreo jumătate de oră.

Dați-i un pahar de vin și lui si vouă, adăugați cartofii noi spălați bine și iar capac 20 de minute.

Când s-au pătruns cartofii, clar că și puiul e la final iar voi opriți focul, adăugați acum ciupercile sotate înainte și sparanghelul tăiat rondele. Cu mujdeiul, ce îl aveați separat, îi dați gustul decisiv. Capac și lăsat așa vreo 5 minute.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Dacă vrei să descoperi mai multe despre cum se cresc puii fără antibiotice la Agricola, intră pe faraantibiotice.agricola.ro


Ultimele stiri
Taxe mai mari pentru turiștii care vor să viziteze parcurile naționale din Statele Unite. Cât va costa un…

STUDIU: Adolescenții preferă să discute cu chatboturile anumite probleme de sănătate mintală decât să ceară ajutorul unui specialist…

Cum ne îmbrăcăm de sărbători: Ce spun despre noi culorile pe care le purtăm | GALERIE FOTO

Semnificațiile icoanei Nașterii Domnului: Simboluri, izvoare și reprezentări tradiționale | GALERIE FOTO

Părintele greco-catolic Victor Ostropel, despre ce înseamnă „magia” Crăciunului: „Să petrecem această sfântă și dumnezeiască sărbătoare cu simplitate…

Preotul Stănel Roșu, despre însemnătatea Crăciunului: „Trebuie să fim în primul rând oameni, să ne iertăm, să ne…

Crăciunul la ortodocși și catolici, sărbătorit pe 25 decembrie

Amintiri valoroase de Crăciun ale câtorva dintre jurnaliștii Europa FM. Cum arăta odinioară colindatul la sat și copilăria…

Bradul de Crăciun, o tradiție cu rădăcini în Antichitate. Unde a apărut obiceiul împodobirii lui

Obiceiuri de Crăciun, în Transilvania. „Ce presupune „Colinda de ceată bărbătească”, inclusă în patrimoniul mondial UNESCO în 2013…