Confidenţialitate

Restricții noi în Alba, primul județ pe lista roșie a infectărilor

Județul Alba a depășit pragul critic de infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori.

Comitetul local pentru Situații de Urgență admite posibilitatea carantinării localităților cu indice de peste 3 la mie, dar numai la propunerea DSP Alba.

Restricțiile vor fi aplicate gradual în funcție de incidența din fiecare localitate, anunță autoritățile. Asta pentru că, în județul Alba, sunt și localități unde nu există niciun caz de COVID.

După ce a devenit o certitudine faptul că în județul Alba indicele infectărilor a trecut de 3 la mia de locuitori, Comitetul pentru Situații de Urgență a emis o nouă hotărâre prin care s-a stabilit ca în comuna Cuț să se treacă de miercuri în scenariul roșu, pornind de la închiderea școlilor și mutarea orelor on-line până la obligativitatea de a purta masca de protecție în toate spațiile publice.

Același document trece comuna Săsciori în scenariul galben, cu masca obligatorie în locurile aglomerate și în proximitatea școlilor.

În plus, în tot județul vor fi intensificate controalele pentru verificarea respectării hotărârilor deja luate, punctual, pentru fiecare localitate care a depășit indicele de 3 la mie, iar DSP Alba va prezenta, zilnic, o analiză pentru aceste localități, cu posibilitatea carantinării zonale, motivată în prealabil de aceeași direcție.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Daniela Stoia